A nagy tapasztalattal és tudással rendelkező önkéntes és hivatásos vezetőink egyedülálló szervezetet építenek a diaszpórában élő magyar zsidó közösség számára.

Lévai Gábor – Kuratórium elnöke

Gábor Budapesten született, de gyerekkorában még nem tudott zsidó származásáról, mert nagyszülei az unokákat meg akarták védeni a fenyegetéstől és a borzalmaktól. Így csak tinédzserkorában egy családi ebéd alkalmával derült ki számára a titok. Középiskolai éveinek végén, a kommunizmus bukása után az egyik első magyar csoporttal Izraelbe utazhatott egy 6 hetes programra. Ez megváltoztatta életét, mert sok új barátot szerzett és visszatalált zsidó gyökereihez is, ám inkább a hagyományok tisztelete, mint a vallásosság ragadta meg.
Amikor hazatért, egyre több – akkor még fél illegális – zsidó klubokba járt, majd ő maga is részt vett az egyik szervezet alapításában, aminek később elnöke is lett. Ez a Union of Jewish Students magyarországi mozgalma volt. Pár év vezetősködés után átadta helyet újabb fiataloknak, és ugyan aktívan részt vett társadalmi szerveződésekben, de vezetői szerepet már nem vállalt, csak segített, akiknek csak tudott.
1999-től vállalkozó, főbb területe a kommunikáció, média és üzletviteli tanácsadás. Dolgozott a politikában, mint kormányzati kommunikációért felelős, továbbá a környezetvédelmi miniszter tanácsadójaként és a 8. kerületben, mint önkormányzati képviselő.
2015 óta Kanadában él, egy gyermeke van.

Szőnyi István – Alapító

1955-ben született Budapesten. Szülei érintettek voltak a Holokauszt borzalmaiban. Édesapja vallásos ember volt, aki révén aktív közösségi életet élt.
1973-ban végzett a budapesti Anna Frank gimnáziumban. Évfolyamtársaival mind a mai napig tartja a kapcsolatot.
1981-től egyéni vállalkozó Magyarországon, majd 1990-ben családjával Kanada fővárosába, Ottawába költözött. Két fiának a bar mitzvoja az ottawai Machzikei Hadas zsinagógában volt.
1993-ban megalapította Ottawa egyik legsikeresebb flooring Company-ját. Jelenleg is az iparágban dolgozok, vezető tanácsadóként.

George Kulcsar Kulcsár György – Alapító

1930-ban született Magyarországon. A holokauszt borzalmait Budapesten élte túl, majd 1956-ban feleségével Kanadába emigrált. Három évtizedet Montreálban élt, majd sok más barátjához hasonlóan Torontóba költözött. Ingatlan kereskedelemmel foglalkozott, majd nyugdíjas éveiben önkéntesen vezette – a mára már megszűnt – magyar-zsidó gyökerekkel rendelkezőknek a New Horizon Day Centre For Seniors klubot. György örömmel vállalta, hogy alapítója legyen a Memories Without Borders Magyar-Zsidó Diaszpóra Szervezetnek.

Kürti Csaba – Projektmenedzser
Csaba 1976-ban született Pécsett. Sok más zsidó fiatalhoz hasonlóan, 1990-ben a rendszerváltás követően kapcsolódott be aktívan a zsidó közösségi életbe.
1994-től összefogta szülővárosa zsidó fiataljait és közösségi programokat szervezett számukra, majd 2002-ben megalapította testvérével a legnagyobb magyarországi zsidó közösségi portált és társkeresőt Jewish Meeting Point néven.
Csaba a Pécsi Tudományegyetem Gazdaságtudományi Karán és a Gábor Dennis Főiskolán tanult. Pénzügy és marketing szakirányú, valamint IT mérnöki diplomával is rendelkezik. Zsidósággal kapcsolatos tanulmányait Svédországban a Paideia Jewish Studies programja keretében folytatta.
Csaba informatikai projektvezetőként és üzleti elemzőként dolgozott. A Magyarországi Autonóm Orthodox Izraelita Hitközség stratégiai igazgatója volt, ifjú korában operatőr és kreatívként dolgozott Magyarország egyik legjobb animációs filmstúdiójában.
Az elmúlt 25 évben Csaba több zsidó szervezetnek volt az alapítója, vezetője és önkéntese.
Házas, három leánygyermek édesapja.